Mandle loupané 27/30 (250g) NUTSMAN

Mandle loupané 27/30 (250g) NUTSMAN
Novinka
159 Kč 142 Kč bez DPH
Osobně zdarma
Pošta od 98,-
DPD od 119,-
Zásilkovna od 98,-
Zásil. - SK od 119,-
AT,PL,HU,DE od 119,-
Skladem na prodejně 2 ks
Osobně v Mikulově:dnes 2ks Přepravní společností:úterý 17.6 2ks
Kód0448931VýrobceNUTSMANZáruka24 měsícůEAN8595696051655

Už stop loupaní mandlí! Máme pro vás už pěkně oloupané a krásně křupavé mandle! Nutno vyzkoušet!

Příjemně sladká chuť mandlí
zbavené hnědé slupičky
velikost 27/30 - pátá největší velikost mandlí na trhu (velikost značí, že v jedné unci je 27-30 mandlí)
Natural - přírodní neochucený oříšek


Loupané mandle
Složení: Jádra mandlí loupaná.


Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.


Země původu: USA


Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
 


O mandlích
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.


Produkce mandlí ve světě
Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).


Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.


V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.


Výroba a využití mandlí
Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.


Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.


Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.


Výživové údaje na 100 gramů: 
Energie 2428 kJ / 590 kcal
Tuky 53 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,9 g
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 19 g
- z toho cukry 4,6 g
Vláknina 9,9 g
Sůl 0 g

Parametry a specifikace
VýrobceNUTSMAN
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)NadpisText příspěvku
Zeptat se
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku
Přidat reakci
PopisDiskuze
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies