Infra sauna

Infrasauna - Obecný princip

Co je Infrasauna

 

Infrasauna byla vynalezena teprve před několika desítkami let, zatímco finské sauny nebo vlhké ruské sauny počítají svou historii na pár století a turecké lázně tu existovaly dokonce už před několika tisíciletími.

 

I přesto razantní nástup infrasaun vypovídá o jejich široké využitelnosti a oblíbenosti zvláště v rodinném prostředí.

 

Samotný princip fungování infrasauny lze vysvětlit na fungování slunce.

 

Podstatnou část slunečního záření tvoří infračervené (tepelné) záření, což je elektromagnetické záření o vlnové délce delší než viditelné světlo, ale kratší než mikrovlnné záření.

 

Infračervená část slunečního záření zahřeje lidské tělo, aniž by se rozehřál okolní vzduch. Na tomto principu fungují i infračervené tepelné kabiny. Ohřát se v této infrakabině je tedy vlastně stejné, jako když za jarního dne vysvitnou sluneční paprsky, my se necháme hřát jejich doteky a zdá se nám, že je mnohem tepleji, než by odpovídalo teplotě vzduchu. Jakmile se však sluníčko schová za mraky, připadá nám, že se najednou prudce ochladilo.

 

Teplota vzduchu je ale ve skutečnosti stále stejná, pouze na nás přestaly dopadat sluneční paprsky, a tedy i zahřívající infračervená energie. S infrasaunou si můžete vlastní zdroj tohoto příjemného přírodního tepla přinést až domů.

 

Náš nervový i endokrinní systém (vytvářející hormony) prostě pro své fungování světelnou energii potřebuje, jinak trpíme ztrátou energie a někdy i váhy, popudlivostí, zimomřivostí a větší potřebou spánku. Působení tepla a následné zvýšení tělesné teploty v takovém případě působí jako lék – simuluje horečku, tím aktivuje a posiluje imunitní systém, zvýší se počet bílých krvinek a obranyschopnost organismu a my se hned cítíme o poznání lépe.

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení