Gopay platby
 

Recepty na gril

Grilovaný Rump steak
 s hrubou mořskou solí a grilovanou paprikou

Ingredience

  •  1 kg Rump steak
  •  1 pol. lžíce hrubé mořské soli
  •  1 pol. lžíce barevného pepře
  •  400ml olivový olej sansa
  •  100 g másla, 2 papriky


 Postup

 Na rozpálený gril (cca 230 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte olivovým olejem potřené 250 g steaky, které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Maso má mít pokojovou teplotu, proto jej vyndejte z lednice už 5 hodin před grilováním. Grilujte po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium steak). Poté sejměte z grilu a položte do rendlíku s olivovým olejem rozehřátým na cca 50°C, kde ho nechte 5 minut odpočinout (vypařit). Maso vyndejte a teprve nyní jej po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Takto připravený steak bude křehký a šťavnatý.

 Vhodnou přílohou je grilovaná paprika, kterou překrojte na polovinu a grilujte na panenském olivovém oleji.V průběhu grilování papriku otáčejte. Podávejte s opečenou bílou bagetou nebo opečenými bramborami.

" datav="" type="application/x-shockwave-flash">" />" />